Το Πρόβλημα και η Συνεισφορά μου

Το Πρόβλημα

Πώς θα είναι η αγορά εργασίας σε λίγα χρόνια; Τι θα σημαίνει η είσοδος του αυτοματισμού, της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής στην απασχόληση; Ερωτήματα που απασχολούν όλο και περισσότερους ανθρώπους, καθώς βλέπουμε όχι μόνο τον τομέα της εργασίας αλλά γενικότερα τις ζωές μας να αλλάζουν, καθώς η τεχνολογία καλπάζει, φέρνοντας σημαντικές αλλαγές.

 

Επομένως, αυτό που θα χρειάζεται στο μέλλον θα είναι να είμαστε έτοιμοι για τις αλλαγές που θα προκύπτουν και το μόνο βέβαιο είναι πως θα δούμε πολλά πράγματα να διαφοροποιούνται. Κανένας δεν περιμένει πλέον πως θα ξεκινήσει σε ένα επάγγελμα, σε μια δουλειά και πως θα τελειώσει εκεί. Στο μέλλον θα χρειαστεί να αλλάξει πολλά αντικείμενα και να αποκτά συνέχεια καινούργιες γνώσεις. Η έννοια του μαθαίνω μια δουλειά και τελειώνω με αυτή, είναι ήδη ξεπερασμένη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αλλαγές, να είμαστε ευέλικτοι και να μαθαίνουμε συνεχώς.

Η ελληνική οικονομία και κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίσουν δημιουργικά τις προκλήσεις αυτές και να αξιοποιήσουν τις νέες προοπτικές ανάπτυξης που δίνει η σύγχρονη διεθνής ανοικτή οικονομία. Δυστυχώς όμως αντί για αυτό, αντιμετωπίζει θεμελιώδεις και στοιχειώδεις ελλείψεις παιδείας και δεξιοτήτων στο εργατικό δυναμικό της. Ο κόσμος της εργασίας έχει κάνει μια μεγάλη στροφή και δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα, η ομαδικότητα και η συνεργασία, αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αξία.

 

Δυστυχώς όμως, το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δυσκολεύεται να παρακολουθήσει αυτές τις εξελίξεις. Ο τρόπος που γίνεται η εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα δεν έχει διαφοροποιηθεί τα τελευταία 100 χρόνια. Μπορεί να αλλάζουν τα βιβλία, αλλά το μοντέλο παραμένει το ίδιο. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, καθόσον οι γνώσεις και οι δεξιότητες που παρέχει το σύστημα Παιδείας δεν είναι αυτό που θα χρειαστούν είτε οι μαθητές είτε οι εργαζόμενοι. Δεδομένου ότι οι πηγές της γνώσης σήμερα βρίσκονται εκτός σχολείου, ο ρόλος της επίσημης εκπαίδευσης θα πρέπει να αλλάξει και να βοηθήσει τα παιδιά να γίνουν πιο δημιουργικά, να αποκτήσουν κριτική σκέψη και να μάθουν να συνεργάζονται αντί να τα φορτώνει με στείρες γνώσεις, που δεν θα τους χρησιμεύσουν σε τίποτα.

 

Storytelling.jpg

Η ευελιξία και η αλλαγή ακούγονται ωραίες έννοιες. Πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό στην πράξη; Πόσες αλλαγές μπορεί να αντέξει ένας ανθρώπινος οργανισμός; Ακριβώς επειδή είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό, θα απαιτηθεί αλλαγή κουλτούρας. Θα πρέπει σταδιακά, γιατί δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε εύκολα μπορεί να διαμορφωθεί ένα νέο είδος κουλτούρας που να αγκαλιάζει τις αλλαγές και να προετοιμάζει κατάλληλα τους ανθρώπους για να τις δεχτούν.

Το έργο του ReSTORYingWork®

Βασικός στόχος του ReSTORYingWork® blog είναι να αποτελέσει μια Δεξαμενή Σκέψης (Think Tank), που θα συνδράμει προς τη λύση του προβλήματος αυτού, βοηθώντας τα άτομα να αναπτύξουν τις γνώσεις, τη νοοτροπία, τις ικανότητες και το δίκτυο για να αξιοποιήσουν τη δυναμική της νέας εκθετικής οικονομίας προς όφελος της χώρας μας. Μια Δεξαμενή Σκέψης, όπου θα αναμειγνύονται ιστορίες πείρας και ενθουσιασμού - έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από τη μια πλευρά και νέα παιδιά και φοιτητές από την άλλη. Μια δημιουργική συνύπαρξη παλιού και καινούργιου, που σαν "δυο πόλοι μιας μπαταρίας", θα ρευματοδοτήσουν και θα φωτίσουν παραμελημένες πτυχές της εκπαίδευσης, της σταδιοδρομίας και του κόσμου της εργασίας για να προετοιμάσει κατάλληλα τη νέα γενιά να αποκτήσει τις δεξιότητες που χρειάζεται, προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει!

Ελάτε μαζί μας να απολαύσουμε παρέα το ταξίδι αυτό!