Η δική μου ιστορία: Μια Περιπλάνηση που μετατράπηκε σε Όραμα!

Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος γεννιέται με σκοπό να δημιουργήσει τη δική του ιστορία, τη δική του περιπλάνηση, την οποία έχει ΧΡΕΟΣ να μετατρέψει σε «μάθημα ζωής», μυώντας τους νεότερους σε ότι διδάχθηκε.

Έχοντας πάνω από 30 χρόνια διαδρομή στον κόσμο των Επιχειρήσεων ως διοικητικό στέλεχος, νιώθω μέσα μου βαθιά την ανάγκη να συνεισφέρω στην επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος που διαπίστωσα ότι «τυραννάει» τα νέα παιδιά: το να μπορέσουν να δημιουργήσουν μια ειλικρινή Προσωπική Ταυτότητα, που να αντιπροσωπεύει τη δική τους γωνία διαφορετικότητας, με την οποία θα γίνουν γνωστοί στην αγορά, αποκτώντας ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Περιπλανήθηκα για χρόνια μέσα σε ένα κόσμο που αρκετές φορές ένιωσα άβολα, λόγω κάποιων άστοχων επαγγελματικών επιλογών, γνωρίζοντας αποτυχίες, κάποιες από τις οποίες στοίχισαν στην αυτοπεποίθησή μου. Δυνατό μου σημείο η προσαρμοστικότητα στις αντίξοες συνθήκες και η ικανότητά μου να μετατρέπω το πρόβλημα σε μια αποδεκτή και καλή λύση επιβίωσης, με αρκετές ιστορίες επιτυχίας, οφείλω να ομολογήσω.

Αναλογιζόμενος όλη αυτή τη διαδρομή, συνειδητοποιώ ότι θα ήταν πολύ πιο αποδοτική αυτή η πορεία, εάν υπήρχε μια βοήθεια, που θα μου παρείχε έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, την αγορά εργασίας και πάνω από όλα για το ίδιο μου τον εαυτό.

Εκτός όμως της έξωθεν αυτής βοήθειας, συνειδητοποίησα ακόμα μια πολύ σημαντική αλήθεια: δεν αρκεί μόνο να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Πρέπει και να του ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ να ξεδιπλώσει αυτά που έχει να προσφέρει. Και αυτό δεν είναι καθόλου απλό. Πολλά κοινωνικά βάρη καταπλακώνουν τα ειλικρινή μας χαρακτηριστικά, απαγορεύοντάς τους να ξεδιπλωθούν και να αναπτυχθούν, προσφέροντας τη μοναδική τους υπεραξία στο κοινωνικό και εργασιακό σύνολο.

Σήμερα, σε μια εποχή παγκόσμιων αλλαγών, όπου όλοι μας καλούμαστε να «ξεριζώσουμε υπεραιωνόβια πλατάνια αντιλήψεων και νοοτροπίας» μέσα σε λίγες μόνο στιγμές, παίρνοντας δυσβάστακτες αποφάσεις για ένα αβέβαιο και ομιχλώδες μέλλον, η πυξίδα της πορείας μας μετατοπίζεται μέσα μας, στον πυρήνα του «είναι» μας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η αυθεντικότητα της προσφοράς μας στην εργασία δεν είναι πλέον πολυτέλεια ή γραφική ιδιαιτερότητα. Είναι το ζητούμενο, που θα φέρει την ποθητή αλλαγή σκέψης και πάνω από όλα, πράξης. Δεν είναι καθόλου εύκολο όμως. Θέλει απόφαση, κόπο, κουράγιο, πείσμα, διαπραγμάτευση. Θέλει όμως και ΤΡΟΠΟ. Χωρίς τρόπο, όλη η προσπάθεια, όσο και «ηρωική» να είναι, θα παραμένει ένα ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά με αρκετά επώδυνες συνέπειες και αποτυχίες.

Μια ζωή λοιπόν κόντρα στην αλήθεια του εαυτού μας, δεν είναι μια…. «γραφική αμπελοφιλοσοφία». Είναι ότι πιο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ενέργεια δολιοφθοράς μπορούμε να διαπράξουμε σε βάρος της επαγγελματικής μας πορείας και ανάπτυξης.

Έχοντας νιώσει λοιπόν και εγώ βαθιά στο πετσί μου τον πόνο του να πηγαίνω αντίθετα στο DNA μου – για χατίρι άλλων – αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου, για να εμψυχώσω και να φωτίσω την πορεία των νέων παιδιών προς μια δημιουργική ζωή. Τότε, και μόνο τότε, το έργο το οποίο θα παράξουν θα είναι γεμάτο ΥΠΕΡΑΞΙΑ, τόσο για τους ίδιους, όσο και για αυτούς που θα χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τους.

Μπάμπης Μιχαηλίδης


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • YouTube Social  Icon

© 2015 by Babis Michailidis

  • Wix Facebook page
  • YouTube Social  Icon
  • LinkedIn Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now