Επιτρέψτε μου να συστηθώ...

Σπούδασα Μηχανικός Διοίκησης Παραγωγής στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έζησα και εργάστηκα εκεί για 7 χρόνια.

Είμαι κάτοχος Πτυχίου και Μεταπτυχιακού Τίτλου Μάστερ στη Διοίκηση Βιομηχανικών Μονάδων, από τα Πανεπιστήμια Surrey και Aston in Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας αντίστοιχα.

Διαθέτω 37 χρόνια διοικητική εμπειρία, εργαζόμενος σαν διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μέσα από αυτή την "Οδύσσεια περιπλάνηση", ανακάλυψα τις δικές μου δεξιότητες, τα δικά μου ταλέντα και ενδιαφέροντα, αναπτύσσοντας μια σημαντική εξειδίκευση στην Ανάπτυξη Ταλέντων, και συγκεκριμένα στον τομέα της Ηγεσίας και της Διαχείρισης Αλλαγής.

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, διοργανώνω σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια, βιωματικά εργαστήρια, ομιλίες, ομάδες ανάπτυξης, αποδράσεις (retreats), αλλά και Ατομική Συμβουλευτική (Mentoring), με κεντρικό μοτίβο την εύρεση και την αξιοποίηση του "κρυμμένου θησαυρού" ανθρώπων και τόπων.

Το Όραμα & η Αποστολή μου

 

Προσωπική Ανάπτυξη

Είμαι ένας παθιασμένος κυνηγός και εξερευνητής του αναξιοποίητου δυναμικού των ανθρώπων! 

Βοηθάω τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν, να εντοπίσουν, να καλλιεργήσουν και να αξιοποιήσουν, σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, τα ταλέντα με τα οποία τους προίκισε η Φύση, αλλά - για χίλιους δυο λόγους - αυτά παραμένουν "καταχωνιασμένα" και "φυλακισμένα" στα σκοτάδια της άγνοιας, αλλά και της ατολμίας!

Μια Περιπλάνηση που μετατράπηκε σε Όραμα!

​Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος γεννιέται με σκοπό να δημιουργήσει τη δική του ιστορία, τη δική του περιπλάνηση, την οποία έχει ΧΡΕΟΣ να μετατρέψει σε «μάθημα ζωής», μυώντας όσους περισσότερους μπορεί, σε ότι αυτός διδάχθηκε!

Έχοντας πλέον 37 χρόνια διαδρομή στον κόσμο των επιχειρήσεων ως διοικητικό στέλεχος, νιώθω μέσα μου βαθιά την ανάγκη να συνεισφέρω στην επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος που διαπίστωσα ότι «τυραννάει» τα άτομα: το να μπορέσουν να δημιουργήσουν μια ειλικρινή Προσωπική Ταυτότητα, που να αντιπροσωπεύει τη δική τους γωνία διαφορετικότητας, με την οποία θα γίνουν γνωστοί στην αγορά, αποκτώντας ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Περιπλανήθηκα για χρόνια μέσα σε ένα κόσμο που αρκετές φορές ένιωσα άβολα, λόγω κάποιων άστοχων επαγγελματικών επιλογών, γνωρίζοντας αποτυχίες, κάποιες από τις οποίες στοίχισαν στην αυτοπεποίθησή μου! Δυνατό μου σημείο η προσαρμοστικότητα στις αντίξοες συνθήκες και η ικανότητά μου να μετατρέπω το πρόβλημα σε μια αποδεκτή και καλή λύση επιβίωσης, με αρκετές ιστορίες επιτυχίας, οφείλω να ομολογήσω!

Αναλογιζόμενος όλη αυτή τη διαδρομή, συνειδητοποιώ ότι θα ήταν πολύ πιο αποδοτική αυτή η πορεία, εάν υπήρχε μια βοήθεια, που θα μου παρείχε έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, προκειμένου να λάβω τις πιο κατάλληλες αποφάσεις, σε κάθε φάση της "Οδύσσειας" αυτής!

Εκτός όμως της έξωθεν αυτής βοήθειας, συνειδητοποίησα ακόμα μια πολύ σημαντική αλήθεια: δεν αρκεί μόνο να γνωρίσεις τον εαυτό σου! Πρέπει και να του ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ να ξεδιπλώσει αυτά που έχει να προσφέρει. Και αυτό δεν είναι καθόλου απλό. Πολλά κοινωνικά βάρη καταπλακώνουν τα ειλικρινή μας χαρακτηριστικά, απαγορεύοντάς τους να ξεδιπλωθούν και να αναπτυχθούν, προσφέροντας τη μοναδική τους υπεραξία στο κοινωνικό και εργασιακό σύνολο.

 

Σήμερα, σε μια εποχή παγκόσμιων αλλαγών, όπου όλοι μας καλούμαστε να «ξεριζώσουμε υπεραιωνόβια πλατάνια αντιλήψεων και νοοτροπίας» μέσα σε λίγες μόνο στιγμές, παίρνοντας δυσβάστακτες αποφάσεις για ένα αβέβαιο και ομιχλώδες μέλλον, η πυξίδα της πορείας μας μετατοπίζεται μέσα μας, στον πυρήνα του «είναι» μας.

 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η αυθεντικότητα της προσφοράς μας στην εργασία δεν είναι πλέον πολυτέλεια ή γραφική ιδιαιτερότητα. Είναι το ζητούμενο, που θα φέρει την ποθητή αλλαγή σκέψης και πάνω από όλα, πράξης. Δεν είναι καθόλου εύκολο όμως. Θέλει απόφαση, κόπο, κουράγιο, πείσμα, διαπραγμάτευση. Θέλει όμως και ΤΡΟΠΟ. Χωρίς τρόπο, όλη η προσπάθεια, όσο και «ηρωική» να είναι, θα παραμένει ένα ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά με αρκετά επώδυνες συνέπειες και αποτυχίες.

 

Μια ζωή λοιπόν κόντρα στην αλήθεια του εαυτού μας, δεν είναι μια…. «γραφική αμπελοφιλοσοφία». Είναι ότι πιο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ενέργεια δολιοφθοράς μπορούμε να διαπράξουμε σε βάρος της προσωπικής μας πορείας και ανάπτυξης.

Έχοντας νιώσει λοιπόν και εγώ βαθιά στο πετσί μου τον πόνο του να πηγαίνω αντίθετα στο DNA μου – για χατίρι άλλων – αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου, για να εμψυχώσω και να φωτίσω την πορεία των νέων παιδιών (κάθε ηλικίας) προς μια δημιουργική ζωή. Τότε, και μόνο τότε, το έργο το οποίο θα παράξουν θα είναι γεμάτο ΥΠΕΡΑΞΙΑ, τόσο για τους ίδιους, όσο και για αυτούς που θα χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τους.

Αυτή η αίσθηση του ΧΡΕΟΥΣ, μετέτρεψε αυτή την περιπλάνηση σε ΟΡΑΜΑ προσφοράς!

 

Μπάμπης Μιχαηλίδης

© 2015 by Babis Michailidis

  • Wix Facebook page
  • YouTube Social  Icon
  • LinkedIn Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now